Η Λίνδος, η Κάμειρος και ο Ιαλυσός ήταν οι τρεις πόλις-κράτη που σχηματίστηκαν γύρω στο 800 π.Χ. μετά την κατάρρευση του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Η Λίνδος είχε μεγάλη ναυτική δύναμη αλλά και πνευματική ανάπτυξη. Γνωστή για την ακρόπολή της απολάμβανε θαυμασμού για τις ομορφιές της, την δύναμή της και την στρατηγική της θέση.

 

     Από το παραδοσιακό χωριό με τις Βυζαντινές εκκλησίες και τα όμορφα στενάκια, μπορεί κάποιος να ενοικιάσει ένα γαϊδουράκι από την πλατεία του χωριού και να ανέβει στην ακρόπολη, η οποία είναι κτισμένη σε ένα απότομο βράχο σε ύψος 116 μέτρα. Εδώ βρέθηκαν τα ερείπια του ναού της Αθηνάς της Λινδίας που χρονολογείται τον 4ο αιώνα π.Χ. και του αρχηγείου της περιόδου των Ιπποτών ανάμεσα σε άλλα ευρήματα αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

 

     Η πλούσια ιστορία της Λίνδου αναμειγνύεται με την σύγχρονη ζωή προσφέρονται προσφέροντας αφθονία πολιτιστικής εμπειρίας και διασκέδασης κάνοντας την Λίνδο ένα από τους πιο ικανοποιητικούς και πλήρεις τουριστικούς προορισμούς. Η Λίνδος είναι κοντά σε πολλές φημισμένες παραλίες μεταξύ των οποίων είναι τα Βλυχά, οι Πεύκοι, ο Απόστολος Παύλος και η Λάρδος.

 

Η Λίνδος θεωρείται από τα πλεόν ομορφότερα σημεία της Ρόδου, με παραλίες που ακουμπούν τη γαλάζια και ήρεμη θάλασσα. Εκεί όπου σε κάθε πέτρα μπορείς ακόμα να μυρίσεις το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.